Conferinţe
În cadrul acestui proiect desfăşurăm campanii de informare şi conştientizare a oportunităţilor antreprenoriale prin producerea şi distribuirea în cadrul unor întâlniri cu beneficiarii a unui set de materiale publicitare - broşuri, pliante, afişe şi materiale educaţionale special concepute pentru promovarea spiritului antreprenorial şi a atitudinii pozitive faţă de cultura antreprenorială.
Activităţile proiectului „Dezvoltarea competentelor antreprenoriale – o alternativă eficientă de adaptare la piaţa muncii în societatea informaţională” au debutat cu desfăşurarea unei campanii de informare şi conştientizare a oportunităţilor antreprenoriale adresată tuturor persoanelor care sunt interesate de iniţierea unei afaceri. Această etapă a inclus şi organizarea a trei întâlniri cu beneficiarii proiectului în scopul promovării spiritului antreprenorial prin distribuirea materialelor de informare specifice proiectului.
Prima conferinţă „Afacerea Ta: Aici, Acum, cu Noi!” s-a desfăşurat pe 13 aprilie 2011, în Sala Senatului a Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti.
Evenimentul a reunit 93 persoane interesate de domeniul antreprenorial şi de iniţierea unei afaceri. Participanţii au primit materiale informaţionale, precum şi diplome de participare. Invitatul special al evenimentului a fost Marius Ghenea – profesor de antreprenoriat în cadrul unui program MBA, antreprenor şi investitor de succes, cu vizibilitate publică ridicată (participant la emisiunea tv Arena Leilor).
În cadrul conferinţei a fost organizat şi un concurs de idei antreprenoriale la care s-au înscris şi au participat 12 persoane care vor să iniţieze o afacere, trei dintre acestea fiind premiate pentru valoarea şi originalitatea ideilor prezentate.
Concurs reprezentări grafice Ideea şi Antreprenorul!
Cea de-a doua conferinţă „Afacerea Ta: Aici, Acum, cu Noi!” a fost organizată la Universitatea Petrol - Gaze din Ploieşti, pe data de 12 Mai 2011.
Evenimentul a reunit 101 persoane interesate de iniţierea unei afaceri care au participat la discuţii cu invitaţii speciali ai evenimentului:
În cadrul conferinţei, persoane care au demarat afaceri de succes în Regiunea Sud-Muntenia au prezentat poveştile lor de succes şi au răspuns întrebărilor celor interesaţi de domeniul antreprenorial.
Cea de-a treia conferinţă „Descoperă antreprenorul din Tine!” a avut loc în data de 30 iunie 2011, în Sala I.H. Rădulescu din cadrul Bibliotecii Academiei Române din Bucureşti.
Evenimentul şi-a propus să descrie profilul antreprenorului de succes, să inventarieze resursele necesare parcurgerii drumului de la o idee la succesul în afaceri, să identifice oportunităţi antreprenoriale şi să pună în contact oameni cu experienţe de succes în domeniul antreprenorial sau pontenţiali antreprenori.
Moderatorul evenimentului Renaldo Niţă, Senior Trainer şi Consultant, director de curs CODECS a facilitat discuţia dintre participanţi şi invitaţii speciali ai evenimentului:
Cele trei evenimente au păstrat un caracter non-discriminativ, oferind şanse egale şi acces nerestricţionat tuturor participanţilor în privinţa materialelor informative şi de promovare a culturii antreprenoriale care s-au distribuit în cadrul conferinţelor.
Cea de a patra conferinţă „ANTREPRENORIATUL - Oportunitate, abilitate, inovație, viitor” - Conferința de informare și diseminare a rezultatelor studiului final privind dezvoltarea oportunităților antreprenoriale, a avut loc în data de 25-27 februarie 2012, la Sinaia, Hotel Sinaia.
Conferinţa şi-a propus să faciliteze accesul participanţilor la informaţii actuale din domeniului antreprenorial cu referire specifică la noile domenii de ocupare pe piața muncii, oferite din perspectiva concluziilor studiului final privind dezvoltarea oportunitatilor antreprenoriale, realizat în cadrul proiectului “Dezvoltarea competențelor antreprenoriale – o alternativă eficientă de adaptare la piața muncii în societatea informațională” (POSDRU/92/3.1/S/62353), proiect finanţat prin Fondul Social European.
În cadrul conferinței au fost susținute scurte prezentări în domenii precum: antreprenoriat, media, rețele de socializare, inovare și studii prospective.